Mere info   Online booking

logo_kunnerup

Biodynamisk Kranio-Sakral terapi - mere end blot behandling på kranie og korsben
På trods af navnet "Kranio-Sakral" vil du ofte opleve at jeg også palperer og lytter samt behandler på kroppens øvrige dele end lige Kranie, rygsøjlen og Korsbenet (det centrale nervesystem). Låsninger og spændinger er lige så ofte koblet til øvrige dele af kroppen end lige kranio-sakral delen, fx. via det perifere nervesystem, fascier/bindevævet/membraner, meridianerne, knogler/led, muskler væske, og alt del andet. Ligeså har tanker og følelser stor indvirkning på hjernen, væv og organer. Jeg arbejder i helheden og derfor inddrages det der gør opmærksomt på sig - også sindet.

Klinik_111

Kraniebunden et vigtigt område
Kraniebunden er et led i forlængelse af rygsøjlen. Dette led kan være forskudt på forskellig vis og har stor indvirkning på kroppens generelle bevægelighed og smerter, leddet kan fastholde spændinger, men via KST forholdsvis let forløses. Arbejde på krop er lige så vigtig som arbejde på kranie for forløsning af mange slags smerte, spændinger og låsninger. Den 10 kranie nerve – nervus vagus betyder den omstrejfende nerve, har stor indvirkning på fordøjelsens peristaltik og fordøjelse safter, kamp/flugt systemet, hjertebanken og vejrtrækning mm. Denne nerve udspringer i kraniebunden, så også her et vigtigt fokus punkt når jeg arbejder via Kranio-Sakral Terapien.

Før behandlingen har vi en kort samtale 5-10 minutter, fordi vores samarbejde er vigtig for optimal effekt. Ved evt. spændinger koblet til situationer med chok, traumatiske oplevelser eller stress, kan Kranio-Sakral terapien, oftest via ordløs forløsning, hjælpe. Nogle kalder det også nonverbal psykoterapi. Jeg anbefaler 3 behandlinger for at komme ind hvor de dybere problematikker viser sig. Andre gange er et længere forløb givende for at hjælpe kroppen med at slippe gamle vaner, eller komme tilbage på sporet. Måske er det først efter tredje behandling du mærker en forandring. Har du en høj smertetærskel/eller lukket af fra at kunne mærke smerte, har det være en helt normal måde for kroppen at klare sig på. Derfor kan det nogle gange være svært at mærke forandringer i starten.

Selve behandlingen foregår typisk liggende på briksen. Oftest uden på tøjet andre gange direkte på huden. Uddannelsen ”Ret Ryg og Nakke” som jeg har fra Trine Rosenberg (2004-2013), har givet mig stor kompetence i at arbejde med nakkespændinger, ryg problemer og hovedpine. Er der traumer, chok eller stress i kroppen kan disse let reaktiveres, derfor behandler jeg med omsorg og opmærksomhed og arbejder dybt, ofte beskriver klienterne at de har været langt væk under behandlingen.

Slag i hovedet, feber, stress, medicin mv. kan være medvirkende til at membranerne, der omgiver hjernen samt inden i rygsøjlen, spænder. KST kan være med til at afspænde membranerne. Løsning af kraniets knogler og nakkehvirvler giver mulighed for frit flow af hjernevæsken, og blod til hjernen samt returnering af disse, som ellers kan give hovedpine. Har man været ude for hjernerystelse, piskesmæld, fald, slag eller lign, kan der stadig sidde et chok i ”systemet”, her kan chokket og spændingen forløses på samme tid, og gerne så hurtigt som mulig efter uheldet, og en regenerering kan nu begynde. Her er det vigtigt at de rette omstændigheder efterfølgende er til rådighed, så som: ro, hvile, frisk luft, lette øvelser, omega 3, 6, 9 -olier, gode vitaminer og mineraler, gerne økologisk sund mad, frisk vand og god søvn.

Jeg arbejder i større og større grad med Biodynamisk KST, men hvad er så det? Lige fra undfangelsen er organismens opbyggende kraft til stede som en iboende resurse. Når sygdom og smerte opstår, er det egentlig et sundhedstegn. Kroppen gør os opmærksomme på at vi skal agere anderledes og har brug for hjælp udefra til at komme i kontakt med disse iboende resurser igen. Denne kontakt kan ske gennem Biodynamisk Kranio-Sakral terapi, hvor jeg via mine hænder lytter, - nærmest som gennem et vindue ind i kroppen til den historie der er at fortælle. Her hjælper jeg kroppen til at genfinde sin iboende sundhed og de resurser der skal til for at vende smerte og sygdom til en tilstand hvor energien igen kan flyde frit. På den måde kan sundhed, overskud og glæde i livet genfindes.

Er det så ikke bare healing? Bliver jeg af og til spurgt. Både ja og nej. Healing betyder blot heling, og vi kan og gør det alle sammen når vi aer, nusser og krammer vores børn og partner eller kæler med vores kæledyr. På uddannelsen til at blive Biodynamisk Kranio-Sakral terapeut, er anatomien en stor del hvor der palperes, sanses og studeres. Der bliver lyttet til knoglernes bevægelse, nervesystemets impulser, bindevævets tilstand, væskens rytme, membranernes elasticitet, musklernes fleksibilitet samt flow og stagnation mv. Denne viden er vigtig for at kunne genkende den når jeg møder den i klientens system under behandlingen.

Kranio-Sakral Terapi – hvorfor vender smerter og spændinger tilbage?
Uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, slag, vaner, følelser samt negative tanker om os selv, kan være med til at fastholde blokeringer eller genetablere dem. Årsagen kan også ligge dybere end forskellige andre behandlingsformer tidligere har kunnet afdække. Omstændigheder kan have forandret sig så du er klar til at gå et lag dybere nu. Jeg anbefaler at behandlingsforløbet gradvis trappes ned til du har oplevet en periode uden symptomer, en periode hvor kroppen selv har oparbejdet resurser/overskud til at modstå dagligdagens strabadser. Et behandlingsforløb foregår altid i et samarbejde mellem os, med udgangspunkt i de kropslige resurser der er til rådighed. Relationen mellem mig som behandler og dig som klient er en vigtig faktor for forløsning af fysiske og mentale blokeringer. Jeg kan som behandler ikke ”regne ud” hvor evt. blokeringer ligger ”gemt”, men ved at skabe et behandlingsfelt, ”lytte” med mine erfarne hænder og mit øvrige sansesystem, kan jeg møde dig som et helt menneske, og derfra hjælpe kroppen ned i en dyb afspænding og skabe rum for forløsning.

Førskolealder/børn
 ”Han har krudt i måsen, måske kan du slet ikke behandle ham?”, hører jeg fra flere forældre. Det kan jeg nu ofte, barnet kan mærke behandlingen i kroppen og slapper af, somme tider falder barnet i søvn under behandlingen og det er helt ok. Barnet er klienten og jeg taler til barnet når I kommer i klinikken. Det er barnet der kan mærke sin krop. I kan som forældre supplere, når og hvis barnet har brug for hjælp til at sætte ord på. Barnet kan selv tage en bog eller yndlings legetøj med. Forældrene kan gerne læse højt. En stille 5 årig, småt spisende dreng, kom i klinikken hvor jeg startede med at løsne bækken og rygsøjle, her mærker jeg en stress i nervesystemet -som forløstes, og efterfølgende arbejde med membranerne og kranie. Jeg løsnede omkring munden og kæben. Drengen reagerede rigtig godt på KST-behandlingerne og moderen fortæller, at fra gang til gang kunne han nye ting, f.eks. hopper han nu, hinker, er blevet lidt fræk/frisk, fløjter, synger og spiser mad han ikke før syntes om. Samtidig er han på få måneder blevet ”skole klar”.

Teenager/unge
Jeg har af og til unge mennesker som er blevet henvist til mig af deres forældre, og hvor nogle unge har oplevelsen af at det er spil af tid at komme, men efterfølgende slapper af. Forældrene kan under behandlingen sidde i venteværelset eller gå en tur. Somme tider snakker vi mens jeg behandler fx om hvordan den unge har det i skolen, hjemme, og med venner, og fritidsinteresser, hvis der er brug for det. De unge kommer typisk med angst, depression, søvnproblemer, koncentrationsbesvær, nervøsitet, uro, hovedpine mv.